• Nederlands
  • English
  • français
  • Deutsch

Cradle to Cradle

Remaking the way we make things

Cradle to Cradle®, een innovatief concept waarbij productieprocessen zoveel mogelijk zijn afgestemd op de blauwdruk van de natuur. Producten worden gecertificeerd op basis van vijf criteria:

Cradle to Cradle Material Health    Cradle to Cradle Material Reutilization   Cradle to Cradle Social Fairness   Cradle to Cradle Renewable Energy   Cradle to Cradle Water Stewardship

De Cradle to Cradle productcertificering is hierdoor zowel uitgebreid als streng. Het vergt een vernieuwende kijk op duurzaam ontwerpen, welke materialen zijn toegepast en hoe de materialen worden hergebruikt na het feitelijk gebruik. 

Ieder wandtype van Espero bestaat uit een grote diversiteit aan grondstoffen. Er werd dan ook met relatief veel toeleveranciers samengewerkt om tot dit resultaat te komen. But, we did it! 

Wat Cradle to Cradle voor u betekent

Het Cradle to Cradle programma is ontstaan door de toenemende vraag naar duurzame producten. Het C2C-certificaat wordt in steeds meer bouwprojecten in Amerika en Europa als eis voorgeschreven.

Zo’n certificering:

  • helpt architecten en opdrachtgevers door het doolhof van milieubeweringen en biedt de mogelijkheid om duurzaam te bouwen door producten te selecteren met transparante milieuprestaties
  • biedt duurzaamheid op lange termijn; vandaag voldoen aan de eisen van morgen
  • geeft inzicht in het veilig en gezond gebruik van materialen, voor mens en milieu
  • biedt een veilige leef- en werkomgeving
  • voegt meerwaarde aan projecten toe en biedt optimaal hergebruik van materialen (upcycling)
  • helpt om onze natuur te beschermen en te behouden voor toekomstige generaties.

Wat Cradle to Cradle voor Espero betekent

Cradle to Cradle® (C2C)-certificering behelst een elementaire herbeoordeling en herontwerp van producten en processen binnen Espero om de vooraf bepaalde prestatieniveaus te bereiken in elk van de vijf gestelde criteria. Het C2C programma heeft invloed op elk onderdeel van ons bedrijf: van voorraadbeheer tot productontwerp, van productie tot technische ondersteuning en verkoop. De focus van Espero is continu gericht op de volledige integratie van C2C in het bedrijf. Onze doelen zijn transparant en meetbaar. Aan de hand van een C2C roadmap laten we onze "Path to Platinum"zien: 

Cradle to Cradle ESPERO'S PATH TO PLATINUM

In het scala van duurzaamheidsbeoordelingen in de bouw is C2C het meest relevante productcertificaat. In het certificeringsproces wordt de volledige keten doorgelicht, daarmee gaat Cradle 2 Cradle verder dan de standaard norm voor duurzaamheid. Die extra stap, daar staat Espero voor.

Meer C2C? Bekijk de video of bezoek: