• Nederlands
  • English
  • français
  • Deutsch
 

ESPERO en het nieuwe hoofdkwartier van de NAVO

NATO Brussel | ESPERO

NATO Hoofdkantoor | ESPERO

“De Noord-Atlantische Verdragsorganisatie - NAVO - bouwt tegen 2015 een gigantisch nieuw hoofdkwartier in Brussel.”

De beslissing om een nieuw hoofdkantoor in Brussel te bouwen, werd genomen op de NAVO-top in Washington in 1999. Het ontwerp dat nu gebouwd wordt is een aanpassing van het oorspronkelijke, in de prijzen gevallen ontwerp door Michel Mossessian en partners bij SOM + Asser. Het project ging van start in 2005, maar de echte bouw van het project ging pas in oktober 2010 van start, en worden uitgevoerd door een consortium – BAM Alliance – van allerlei bouwbedrijven. Het einde van het project is waarschijnlijk in augustus 2015, wanneer het gebouw volgens de opdracht opgeleverd moet zijn.
 
Om u een idee van de schaal van het project te geven: het nieuwe gebouw is met een bovengrondse oppervlakte van 226.283 m² bovenop een ondergrondse oppervlakte van 28.454 m² bijna vijf maal zo groot dan het Wijnegem Shopping Centrum bij Antwerpen, dat in het totaal 57.000 m² winkelruimte omvat, zonder de parkeervoorzieningen mee te tellen. In het totaal meer dan 250.000 m² bruikbare ruimte wordt zo gecreëerd door en voor de NAVO op een locatie tegenover het voormalige hoofdkwartier in Evere (Brussel). Het project is één van de grootste Belgische bouwprojecten van de afgelopen decennia.
 
Het gebouw wordt multifunctioneel. De verschillende ruimtes zijn modulair ontworpen. De verschillende kantoren en vergaderzalen kunnen naar behoefte aangepast worden voor optimaal gebruik. Maar er wordt niet enkel kantoorruimte voorzien, het hoofdkwartier wordt een klein dorp.
“Naast 120.000 m² kantoorruimtes zullen de 4.500 NAVO-werknemers er ook gebruikmaken van een conferentiecentrum met moderne vergaderzalen, media- en restaurantfaciliteiten, een bank, installaties voor sport en ontspanning, een personeelscentrum, een technisch gebouw voor de energievoorzieningen, magazijnen en werkplaatsen.” (interbuild.be)
 
ESPERO B.V. is erg trots te mogen verkondigen dat wij als exclusief leverancier dit prestigieuze bouwproject mogen voorzien van onze mobiele wandsystemen!


Terug naar het nieuwsoverzicht