• Nederlands
  • English
  • français
  • Deutsch
 

Fraunhofer IBP kiest Espero als strategisch partner

Het Fraunhofer Institute for Building Physics (IBP) kiest het Nederlandse ESPERO BV als strategische partner op het gebied van akoestische kwaliteit van mobiele wanden. ESPERO is al 75 jaar een internationaal toonaangevende ontwikkelaar en producent van kwalitatief zeer hoogwaardige geluidsisolerende mobiele wandsystemen.

Research & Development

Het partnerschap komt niet zo maar uit de lucht vallen. Fraunhofer en ESPERO werken al langere tijd samen. Fraunhofer is erg gecharmeerd van het innovatieve karakter van ESPERO, dat met haar eigen Research & Development afdeling erop gebrand is om concurrenten steeds voor te zijn en te blijven. Espero toont de afgelopen jaren lef door juist in crisistijd flink (in productontwikkeling) te investeren Dat wordt beloond: niet alleen levert ESPERO wereldwijd mobiele wanden, ook resulteerden de inspanningen van de R&D afdeling in het huidige partnerschap met Fraunhofer IBP.

Certificeren, testen en ontwikkelen

De strategische samenwerking met Fraunhofer IBP biedt beide partijen veel voordelen. Zo zal ESPERO exclusief gebruik maken van Fraunhofer om mobiele wanden te testen op akoestische aspecten. Fraunhofer zal op haar buurt de nieuwste bouwakoestische technieken voor mobiele wanden eerst aan ESPERO voorleggen en vervolgens in samenwerking met ESPERO’s R&D afdeling verder ontwikkelen. Ook verzorgt Fraunhofer de certificering van de mobiele wanden van ESPERO, welke zeer waardevol zijn voor de marktwaarde van de wanden.

WAN Product Innovation Award 2015

Met Skyfold speelt ESPERO in op de vraag naar een verticaal opvouwbaar wandsysteem. Skyfold wordt geheel op maat gemaakt, is lichtgewicht en heeft een stille, eenvoudige en volledig elektrische bediening. Met een mogelijke geluidsisolatiewaarde tot 59 dB is wandsysteem Skyfold een ideale mix van design, prestatie, flexibiliteit en akoestiek. Deze unieke mobiele wand werd beloond met de WAN (World Architecture News) Award 2015 in de categorie Product Innovation. De prestigieuze prijs werd aan ESPERO uitgereikt tijdens de Bau Expo in München.

Samenwerking met architecten

ESPERO gaat graag mee in de onbegrensde verbeeldingskracht van de architect. Al in een vroeg stadium in het bouwproces denkt ESPERO mee en begeleidt architecten met deskundig advies. Op vindingrijke wijze creëert ESPERO, samen met architecten, de perfecte mobiele wand.

Meer weten?

Bekijk alle projecten van ESPERO en productinformatie van de mobiele wanden op de bedrijfswebsite www.espero.nl. Bent u geïnteresseerd in een persoonlijke kennismaking met ESPERO of wilt u specifieke informatie opvragen? Neem dan contact op met Marketing en Sales medewerkster Ilse van Es via telefoonnummer +31 (0)416 33 89 55 of e-mailadres i.ves@espero.nl.


Terug naar het nieuwsoverzicht