• Nederlands
  • English
  • français
  • Deutsch
 

Mobiele wanden en BIM

BIM 4

BIM 3

BIM 5

BIM Glas

BIM Dichte Panelen

Voor ESPERO is BIM heel wat meer dan alleen het ter beschikking stellen van 3D-afbeeldingen in verschillende grafische bestandsformaten.  Voor ons staat BIM voor een dienstverlening naar onze klanten door het verstrekken van tijdige, betrouwbare en nauwkeurige productdata voor planning, bouw en exploitatie van gebouwen.  

Wat is Building Information Modeling?

BIM is een werkmethodiek waarbij in een 3D Bouw Informatie Model integraal wordt samengewerkt door diverse disciplines in de bouwsector. BIM is gebaseerd op werken middels één model (database) waarin gegevens van de architect, constructeur, installateur en aannemer worden verwerkt. In dit model is direct zichtbaar hoe de verschillende disciplines zich naast elkaar gedragen.

Kracht

De grote kracht van virtueel bouwen met een Bouw Informatie Model is integraal samenwerken. Bij een integrale samenwerking kunnen alle partijen hun kennis en informatie kwijt in het model. Onder aan deze pagina ziet u een kort verhelderend animatiefilmpje over de werking van BIM.

De voordelen

Door een 3D gebouwmodel op te maken voorafgaand aan de gedetailleerde planningsprocedure is de planner in staat om het ontwerp- en bouwproces te simuleren, voordat er op de bouwplaats nog maar een spade in de grond is gezet.  Elke fout en iedere tekortkoming die in de planningsfase wordt ontdekt, kan in dit stadium vele malen goedkoper worden gecorrigeerd dan in een later stadium.

Het BIM-proces strekt zich idealiter uit over de gehele levenscyclus van het gebouw.  Afhankelijk van de fase zullen verschillende mensen/partijen het meest belang hebben bij BIM.  Afhankelijk van de gebruiker, zullen bepaalde BIM voordelen naar voren treden:

  • Vermindering van de kosten en van tijdverlies, aangezien fouten al tijdens de planning geïdentificeerd en gecorrigeerd kunnen worden.
  • Het gebruik van betrouwbare informatie van de fabrikant, waardoor realistische kostprijsberekeningen reeds vroeg in de planningsfase uitgevoerd kunnen worden.
  • Betere visualisatie van het ontwerp dankzij realistische 3D-afbeeldingen van het gebouw.
  • Verminderd risico.  Facilitairmanagers of gebouwbeheerders kunnen de bedrijfszekerheid verhogen, doordat alle informatie onmiddellijk en gedurende de volledige levenscyclus van het gebouw beschikbaar is.

Deze punten zijn enkele voorbeelden van de vele voordelen die fabrikanten, ontwerpers, gebouwbeheerders, algemene aannemers en installateurs hebben bij de toepassing van BIM.  De invoering van een BIM proces zal resulteren in een enorme optimalisering van de processen.

BIM-Advies bij het ontwerpen van uw projecten

Wenst u ondersteuning bij de uitwerking van uw BIM-project? Dan kan u bij ons steeds terecht voor advies over onze productoplossingen.  Indien gewenst, ondersteunen wij u bij het ontwerp van uw projecten graag ook met de relevante BIM modellen, bestekteksten, technische documentatie, tekeningen en informatie.

Wenst u daarnaast ook een gesprek met één van onze Rayonmanagers bij u op kantoor? Neem dan contact met ons op via +31(0)416 33 89 55 of mail naar info@espero.nl

Al onze BIM modellen kunt u hier vinden: /architect-area/downloads/

 


Terug naar het nieuwsoverzicht