• Nederlands
  • English
  • français
  • Deutsch
 

Wat u moet weten over ESPERO en de bouw van het International Criminal Court in Den Haag

ICC Permanent Premises | ESPERO | Mobile Walls

Eind 2015 zal het indrukwekkende nieuwbouw project, International Criminal Court Premises, in Den Haag worden opgeleverd. Een project waarbij veiligheid, duurzaamheid en design voorop staan. “Een toonbeeld van transparantie”: dat moet het nieuwe onderkomen van het Internationaal Strafhof (ICC) worden.
 
En dat zal het zijn. Met het ontwerp van het Deense bureau schmidt hammer lassen en de uitvoering van Courtys (een combinatie van Visser & Smit Bouw en Boele & van Eesteren) is dat toonbeeld van transparantie geen enkel probleem. Het gebouw wordt voorzien van volledig glazen gevels, wat gezien de hoge veiligheidseisen bijzonder is. Maar overal is aan gedacht, de veiligheid wordt gewaarborgd door bijvoorbeeld het toepassen van bomwerend glas.
 
Op de locatie, waar eerder de Alexanderkazerne stond, wordt momenteel met man en macht gebouwd om volgend jaar de meest ideale opstelling van een juridische instelling op te leveren. Er is voor deze locatie gekozen omdat het detentiecentrum dichtbij is, goede uitvalswegen heeft en in de Internationale Zone van Den Haag ligt.
 
In het pand zullen diverse ruimten aanwezig zijn, waaronder kantoren, gemeenschappelijke ruimten, sportaccommodaties en natuurlijk de drie Rechtszalen. Deze zullen zich vestigen in een toren gelegen in het centrum van het ontwerp. ESPERO plaatst een groot aantal Sonico 110 mobiele paneelwanden in dit transparante gebouw. Onder andere in de conferentieruimte, maar ook bij de sportaccommodaties.
 
ESPERO is trots door de strenge selectie heen gekomen te zijn als betrouwbare, solide partij. Wij zullen meewerken aan deze veilige omgeving met de diverse wanden die geleverd gaan worden aan ICC Permanent Premises. Voor meer informatie over het ICC bezoek ook eens http://www.icc-permanentpremises.org/ en houd onze website in de gaten.
Bron: foto ICC permanent premises

Terug naar het nieuwsoverzicht