• Nederlands
  • English
  • français
  • Deutsch

Stramien Architects - Antwerpen (BE)

Stramien is een multidisciplinair ontwerpbureau, actief op het terrein van architectuur,  tedenbouw, ruimtelijke planning en ontwerp van publieke ruimte. Begin 2017 is het bureau naar de WATTtoren verhuisd, aan de Mechelsesteenweg in Antwerpen. Het nieuwe pand moest het idee dat wonen, ontspannen en werken uitstekend samengaan, versterken door oplossingen te bieden voor kritische ruimtelijke problemen. Die visie is niet alleen in het stedelijke aspect doorgezet, ook in het interieur van de WATT-toren is rekening gehouden met ruimtelijke oplossingen die het gebruikscomfort en -efficiëntie verhogen, maar wel op stijlvolle wijze. De open kantoorruimte stimuleert zowel individueel werken als werken in flexibele projectgroepen. De transparantie wordt verder bevorderd door veel glas, wat veel daglicht toelaat, en ook een warme inrichting met veel planten komt het werkklimaat ten goede. De robuuste betonnen structuur maakt het geheel stijlvol af. De mobiele wand Vetro springt daarbij in het oog.

ONTWERP
De Vetro is een volglazen vlakke vouwwand bestaande uit afzonderlijke panelen die met scharnieren aan elkaar verbonden zijn. In gesloten positie ogen deze panelen als een volledig vlakke wand. De panelen kunnen over een vloerrailsysteem met een ultraplat profiel lopen, waarbij ze worden geleid door een aan het plafond bevestigde rail. Hierbij wordt het gewicht volledig door de vloerrail gedragen en is er geen dragende bovenconstructie nodig. Vetro is naar uw wens aan te passen. Het kleurenpalet is minstens zo uitgebreid als de toepasbaarheid.

PRAKTISCH EN GELUIDSARM
Dankzij de scharnierende constructie is het eerste paneel gemakkelijk als deur uit te voeren. Door de wand in twee vleugels te realiseren, is de deur ook op een andere plaats in de wand te kiezen. Voor een ultra slanke uitstraling kan de deurfunctie ook worden  weggelaten. Met de gepatenteerde vergrendeling vergrendelt de wand zichzelf terwijl u de wand opstelt, waardoor er geen vergrendelingspunten in het zichtvlak van de wand zijn. Met een geluidsisolatiewaarde van Rw = 40 dB is deze glazen vlakvouwwand niet alleen mooi, maar ook zeer functioneel.

Type wand: 
Vetro volglas vlakvouwwand

Geluidsisolatiewaarde:
Rw = 40dB

Fotografie: Hans Morren

Toegepaste producten: