• Nederlands
  • English
  • français
  • Deutsch

Flexio

Karakter / Toepassing
De Flexio 85 leent zich uitstekend voor situaties waar een gemiddeld tot goede geluidsisolatie gewenst is, in combinatie met flexibiliteit. De wand is door de koppeling van de elementen zeer eenvoudig en snel op te stellen. Bovendien kan het afsluitpaneel voorzien worden van hang- en sluitwerk, en aldus als deurpaneel dienst doen.
Doordat de wand steunt op de ultraplatte vloerrail, is er geen zware dragende bovenconstructie noodzakelijk, zodat de Flexio 85 in vrijwel iedere bouwkundige situatie kan worden toegepast.

Als alternatief kunnen de panelen ook in een hangende uitvoering, met enkel bovengeleiding worden uitgevoerd.

Normale paneelafmetingen

Dikte  :  85 mm
Hoogte  :  Max. 3100 mm
Breedte  :  450 - 900 mm


Wand / Opening Breedte
Maximaal 7500 mm in één vleugel of 15000 mm in twee vleugels met sluiting in het midden.

Frame opbouw
Aluminium frame met inwendige verstevigingen, waarbij de beplating met geluidsisolerende voorzieningen in het aluminium frame gevat is.

Paneelaanzicht
Zichtbaar verticaal en horizontaal omkaderingsprofiel, dat alle zijden van de beplating beschermt. Standaard uitvoering technisch naturel geanodiseerd aluminium. Als optie in elke gewenste RAL-kleur te lakken.

Afwerking
Door de opbouw van de Flexio 85, is deze met vrijwel alle gangbare interieur afwerkingen te bekleden. Hierdoor is de Flexio 85 naadloos in uw interieur te integreren.

Geluidsisolatie Rw-waarde (laboratoriumwaarde)
37 dB, 40 dB, 43 dB, 44 dB

Gewicht
25 - 45 kg/m2, Direct afhankelijk van geluidsisolatie en afwerking.

Afdichting boven en onder
De geluidsisolatie word gewaarborgd door rubber afdichtingprofielen. Aan de bovenzijde is het rubber in het railprofiel geplaatst. Onder bevindt het rubber zich in het paneelprofiel, en sluit aan op de vloerrail. Bij de hangende uitvoering sluit dit profiel aan op de vloerbedekking.

Rail & Wielen
Bovenrail: Hardaluminium profiel, gelakt in RAL 9010, 100 mm x 85 mm (breedte x hoogte), met enkel een geleidende functie indien uitvoering als vloergedragen wand. Deze kan eventueel eenvoudig worden geïntegreerd in een systeemplafond.
Vloerrail : Ultra laag afgerond hardaluminium profiel, 80 mm x 8 mm (breedte x hoogte), waarop het volledige gewicht van de wand steunt. De rail kan in vrijwel alle situaties deels in de vloerafwerking worden opgenomen, zodat de vloerrail geen hinderlijke onderbreking vormt van de vloer.
De toegepaste gelagerde wielstellen, garanderen een soepele verplaatsing.

Klik op één van onderstaande keuzes om de tekening te bekijken:


AutoCAD

Uitwisselformaat .DXF

Tekeningen in DXF-formaat zijn uitwisselbaar tussen verschillende CAD programma's.

Industry Foundation Classes (IFC)

Download Revit family (RFA) (plugin vereist)

Voor testen:

HDHVersie: 5.3.0.9